1966 - 1970   
Vast heel veel geleerd maar er komt geen enkele anekdote naar boven.

1970 - 1972   
Weinig herinneringen aan de kleuterschool. Behalve dat we les kregen van echte nonnen. Zuster Rosa in mijn geval. Minstens één keer genadeloos met de vinger tussen de deur gezeten. Leren knippen, plakken en veters strikken. Verreweg mijn belangrijkste opleiding.

1972 - 1978   
Ook de lagere school is mistige memorie. Ik mocht niet zomaar zingen in de klas. Tekenen en kleien heeft wel een plekje gekregen in het archief. Net als voetballen tijdens de middagpauze en na vieren. De zesde klas was nogal balorig met veel interesse van mijn kant in lol maken. Door een onverwachte hoge Cito-score zagen de grote mensen zich alsnog genoodzaakt mij naar het VWO te sturen. Ik had geen idee.

1978 - 1986   
Behalve van de eerste drie maanden brugklas, waarin ik aantoonde blijkbaar toch op de goede school te zijn beland, kan ik me weinig herinneren van de eerste drie jaar. Weet dat de muzieklessen geweldig waren vanwege de docent. En dat ik Frans weigerde omdat ik het een lelijke taal vond. En vind.
Wakker werd ik in HAVO 4. Boeren, rock, punk, drank, spijbelen, stappen. Docenten om mee te heulen en docenten om je tegen af te zetten. Gitaar gekocht na jaren sparen. Broers en zus de deur uit, vader nagenoeg met pensioen en een moeder in de overgang. Alle ingrediënten om eens flink te blijven zitten. Achteraf gezien een van de beste dingen die me is overkomen. Via HAVO en VWO al struikelend naar de Universiteit.

1986 - 1992   
Het eerste jaar Biologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen was taai. Bijna gestopt. Daarna werd het leuk. Zelf onderzoek doen en nadenken over evolutie en fundamentele wetenschappelijke processen. Eindelijk mijn hersenen gebruiken op de manier die ik leuk vind.

1992 - 1994   
Terminaal zieke partner. Mantelzorg.

1994 - 1995   
Rouwen. En de start van mijn carrière als reisleider.

1995 - 2017   
Werkzaam in de reisbranche in vele hoedanigheden maar meestal als reisleider.

1996 - 1998   
Drie voorjaren wetenschappelijk onderzoek verricht aan grote sterns op het eiland Griend. Mooiste plek van Nederland. Een bevoorrecht mens.

1999 - 2000   
Taxichauffeur met voornamelijk school-, bejaarden- en gehandicaptenvervoer. Hernieuwde kennismaking met de onderkant van de samenleving. Nu in de 21ste eeuw. Het opent je ogen.

2002 - 2015   
Medewerker zorg en welzijn in vele verschillende vormen. Van woonbegeleider en ambulant begeleider tot werkbegeleider, coach en trainer. Hier ligt nog steeds mijn hart maar met de decentralisatie en de komst van de participatiewet is een normaal bestaan voor een grote groep mensen simpelweg onhaalbaar geworden. Om het vege lijf te redden heb ik het strijdtoneel verlaten.

2015 - 2017   
Ernstig zieke partner. Mantelzorg.

2017 - 2018   
Camera-assistent Dwaalfilm Dynamische Wadden. Voelde me niet senang bij dit project. Maar het is me tot op de dag van vandaag niet geheel duidelijk of het een ongelukkig moment in mijn leven was of een gebrek aan geduld. Kom namelijk graag op de Wadden.

1981 - nu   
Gitaar gespeeld, in bandjes gezeten, nog bijna naar het conservatorium gegaan, gezongen, liedjes geschreven, albums opgenomen. Zonder muziek (en voetbal) had mijn brein zich te pletter verveeld. Belangrijkste bijzaak waar ik me ook met enige regelmaat behoorlijk voor kan schamen.

2014 - nu   
Tekstschrijver. Heb altijd een grote liefde gehad voor taal. En nog. Ondanks verwoede pogingen van het onderwijs om het me tegen te maken.

2019      
Opleiding gevolgd tot schuldhulpverlener. Kijken of ik de terugkeer van het armenhuis kan tegenhouden.

2019-nu
Dankzij een kruiwagen toch weer in de zorg beland. Leeftijd, ervaring en opleiding maken van deze krasse knar een ongewild object. Maar als je de kans krijgt blijkt het in de praktijk nog best mee te vallen, zo'n door de wol geverfde medewerker.

PvT overzichtsplaatje